• NRK-premiere for Draumen om eit småbruk

  Serien vår om den fine familien på Lundemannsverk på Stord, Draumen om eit småbruk, finnes nå også på NRK! Hele sesong 1 er tilgjengelig i NRKTV, og det sendes en episode hver søndag kl 19.50 på NRK1.

  Sesong 2 kommer også på NRK, senere i vår, og vi er i gang med produksjon av sesong 3 for Altibox!

  Se sesong 1 på NRK her:

  https://tv.nrk.no/serie/draumen-om-eit-smaabruk/sesong/1/episode/1/avspiller


 • Vi søker hus til ny serie!

  Nytt liv i gamle hus, Einar Nilsson er fryktelig glad i gamle vinduer, disse er klar for fornying

  Har du et gammelt hus, som skal bli til ditt nye hjem? Et hus som bærer preg av å ha stått tomt, ikke vedlikeholdt eller oppgradert på lenge? Skal dere gjøre mye av oppussingsarbeidet selv? Vi vil gjerne følge dere i prosessen!
  Fotspor Film leter etter familier som skal omgjøre et gammelt hus til sitt nye hjem, til serien Nytt liv i gamle hus.
  Vi ser nå spesielt etter prosjekter på vestlandet. 

  Nytt liv i gamle hus er en ny serie for Altibox, med Einar Nilsson som programleder.
  Send litt info om dere og huset, og bilder til gamlehus@fotsporfilm.no


 • Drømmen om et småbruk på TV i hele Skandinavia

  Familiebilde og fotograf Daniel

  Serien vår har gjort stor suksess på Altibox X. Nå har NRK kjøpt de to første sesongene. 

  I løpet av våren skal serien også vises i Sverige (SVT) og i Danmark (DR). 

  «Vi er kjempefornøyde med dette. Mye tyder på at vi har truffet en nerve i det skandinaviske folk. Nærhet til naturen og drømmen om et mindre komplisert liv skaper interesse», sier produsent Trude Refsahl. Etter å ha drevet selskapet like under et år er det en fin bekreftelse på at selskapet gjør noe riktig.

  Nå har Altibox satt oss i gang med å filme til sesong 3. Vi gleder oss til å jobbe videre med Ida, Sverre, Vera, Harald og Olivia. Det skal skje mye på gården fremover. Sverre har bestilt bikuber og vil produsere egen honning. Ida ønsker seg gris og vil sette opp sneglegjerde i åkeren. Samtidig kommer det til å dukke opp nye bygg og nye utfordringer.

  For dere som ikke har fått sett serien vår så kommer den på NRK i løpet av våren.


 • Einar fra Tid for hjem får ny serie på Altibox X

  Einar og Daniel

  Det er trange tider hos TV-kanalene, men Altibox var aldri i tvil. De vil se Einar i serien «Nytt liv i gamle hus» I serien følger vi flere familier som har gjort et aktivt valg i livet. De har kjøpt et gammelt hus og ønsker å gjøre det til gode og fungerende hjem. Det å se kvaliteten i de gamle tingene, ta vare på dem og få frem potensialet er utrolig tilfredsstillende. 

  Dette er verdier og tanker vi tar med oss inn i serien sier regissør Jan Inge Skogheim.

  Det er beboerne selv som står for oppussingen, men maler og tapetserer Einar Nilsson klarer ikke å la være. Han hjelper til mens han prater og blir kjent med familiene. Så langt har vi startet opptak i Vågå, Alvdal, Sandefjord og Bergen, samtidig som vi leter etter flere familier med fine prosjekter.

  For å være med i serien må du ha et gammelt hus fra før 1950 som skal pusses opp og det må bli bolig for din familie. Hvis du kunne ønske deg å bli med så send oss en epost på gamlehus@fotsporfilm.no

  De første episodene kan du se på Altibox X til høsten.


 • ØYA ute på Altibox

  øya bilde av folk på båt

  Stadig flere unge kjenner på skolevegring og faller utenfor dagens skolesystem. I serien «Øya» følger vi Mads og Anders som er på en alternativ skole 1-2 dager i uken gjennom hele 10. klasse.

  – 10. klasse er et veldig viktig år. Hvis man ikke følger opp elevene nå mens de vokser og modnes, så kan det kanskje være bom stopp når de er 25 år. Konsekvensene kan bli store. Det forteller Vigleik Ypsøy som er «rektor» på Øya.

  Klarer Mads og Anders å komme seg gjennom dette året? Blir de klare til å gå på videregående skole?

  Fotspor Film har fulgt guttene tett gjennom et helt skoleår. Gjennom dette året har de sett dem oppleve nederlag, vennskap og ikke minst mestring i naturskjønne omgivelser.

  Målet med denne dokumentarserien er å se om alternative skoler kan bidra til at skolevegrere får et bedre liv. Hva skjer når elever som faller utenfor det tradisjonelle skolesystemet får oppleve læring på sine egne premisser?

  «Øya» består av ni episoder som starter på Altibox torsdag 9. November.